Muzikaal programma

In het voorjaar van 2016 heeft Excelsior zijn nieuwe show gepresenteerd onder de titel “WHEN A DREAM COMES TRUE”.

Muziek om van te dromen, een hobby om van te dromen. In je slaap komt er muziek langs en figuraties! Je wil dit ook leren te beheersen. Een instrument bespelen lukt nog wel, maar een choreografie beheersen is een grote vraag.

In je droom, beleef je alle aspecten, muziek maken en marcheren, alles gaat niet makkelijk en je verzeilt ook in een nachtmerrie, die weer uit komt in het vertrouwen dat je toch je droom van muzikant kunt nastreven, uit mondend in je favoriete muziekstuk, waarna je weer tevreden in slaap kunt vallen.

Excelsior wil iedereen meenemen in deze droom, waarin realiteit en fictie een juiste afstemming vinden in de gekozen muziek en choreografie!

Werkwijze…………

Excelsior is een band waar iedereen op gelijke voet met elkaar staat en waar ieder zijn/haar mening telt, om te komen tot een zo goed mogelijk resultaat. Naast de dirigent zijn er drie sectiehoofden die de geluiden op de werkvloer horen en dit zonodig doorgegeven. Samen met een afgevaardigde van het bestuur vormen deze vijf mensen de Technische Commissie. Zij houden het reilen en zeilen van de band op gebied van opleiding, repertoire, show enz. in de gaten. Naast de T.C. is er het bestuur die verantwoordelijk is voor de zakelijke kant van de vereniging. Sinds een aantal jaren leidt Excelsior zelf zijn leden op met een opleidingsprogramma dat in z’n geheel is afgestemd op de eisen van de vereniging. Nieuwe leden moeten eerst in het bezit zijn van A en B certificaten alvorens ze deel mogen nemen aan optredens. Op deze manier doet Excelsior aan kwaliteits bewaking.